CLASA REGGIO

Clasa Reggio

Clasa inspirata din abordarea Reggio Emilia foloseste materiale naturale de lemn, mobilierul este proiectat pe inaltimea copiilor asa incat acestia sa poata ajunge singuri la jucarii sau la cartile care ii atrag,

Clasa Reggio este un  spatiu deschis impartit in 3 zone : zona de activitati, mini biblioteca unde copiii se pot relaxa pe covor uitandu-se pe carti si unde povestim si zona de relaxare.

Asa cum se stie fiecare copil are propiul ritm asa incat atunci cand obosesc si nu se mai pot concentra la activitatea care se desfasoara sau  si-au pierdut interesul  copiii pot petrece o scurta perioada de timp in zona de relaxare unde isi pot alege singuri jucaria sau cartea care ii intereseaza  ( fiecare carte sau jucarie este  strategic aranjata  incat sa aiba legatura cu tema la care se lucreaza astfel ca, desi se afla in zona de relaxare copilul  invata  fara sa isi dea seama).

Toate jucariile si cartile centrului sunt atent alese asa incat fiecare sa aiba un scop educativ bine determinat.

Clasa se caracterizeaza prin lumina, culori inspirate din natura, fara personaje sau desene pe pereti, fara jucarii de plastic si se axeaza pe jucarii de lemn, jocuri de inteligenta, planse, jocuri educative.

Peretii clasei  Beautiful minds nu sunt pictati cu personaje de poveste  dar sunt acoperiti cu panouri unde sunt expuse proiectele copiilor sau panouri educative care redau arii de interes precum anatomie, geografie, astronomie,  matematica.

Prin expunerea lucrarilor pe pereti, copiii inteleg ca munca lor este apreciata si astfel ajutam  la cresterea increderii in fortele lor.

 

CE ESTE REGGIO EMILIA?

Abordarea Reggio Emilia ne ofera posibilitatea sa valorificam curiozitatea si creativitatea copiilor prin incurajarea lor de a lucra la proiecte din domenii care le starnesc curiozitatea.

CITESTE MAI MULT »

gradinita particulara

ANPC SAL ANPC SAL

CONTACTATI-NE ACUM!

TELEFON: 0721.725.389

ADRESA: Str, Gheorghe Ionescu Sisesti nr 1. Sector 1, Bucuresti

Asociatia Beautiful Minds (Minti Frumoase)
CUI: 36876819
Trimite mesaj
Online
Buna, suntem aici pentru a iti oferi cele mai bune raspunsuri. Cum te putem ajuta?