Ce este abordarea Reggio Emilia?

Ce este abordarea Reggio Emilia

.

  • Abordarea Reggio Emilia isi are originile in scolile din orasul care ii poarta numele (Reggio Emilia) din Italia al carui fondator a fost educatorul Loris Malaguzzi. In prezent aceasta abordare este raspandita in toate colturile lumii (majoritatea scolilor din Italia au adoptat aceasta abordare dar ea este folosita  la scara larga  in toate zonele globului inclusiv Singapore, Hong Kong sau SUA).
  • Abordarea Reggio Emilia ne ofera posibilitatea sa valorificam curiozitatea si creativitatea copiilor prin incurajarea lor de a lucra la proiecte din domenii care le starnesc curiozitatea.
  • Parintii sunt incurajati sa se implice in activitatile noastre cat si in educatia copiilor.
  • Copiii nu învaţă  pe bază de  modele, de imitaţie sau prin completarea unor fişe de lucru pe teme exacte, ci prin explorarea mediului, cu ajutorul celor « 100 de limbaje » şi modalităţi de expresie,  printre care cuvintele, mişcarea, dansul, pictura, sculptura, jocurile de umbre, colajul, muzica, teatrul şi modelajul în lut.


 

100 poem

Copilul are o sută de limbaje/ O sută de mâini/ O sută de gânduri/ O sută de  feluri de a gândi/De a se juca, de a vorbi /O sută, mereu o sută/De feluri de a asculta/De a se minuna, de a iubi./O sută de fericiri /Pentru a cânta şi a-ntelege./O sută de cuvinte pentru a descoperi/O sută de cuvinte pentru a inventa/O sută de cuvinte pentru a visa./Copilul are/O sută de limbaje şi o sută de sute de sute inca. /Dar… i se  fură  nouăzecişi  nouă./ Scoala şi cultura/Separă capul de corp./I se spune copilului : să gândească fără să-şi folosească mâinile/să facă lucrurile fără a gândi/să asculte şi nu să vorbească./Să inteleagă fără a se bucura/Sa iubeasca si sa se minuneze doar de Paste si de Craciun. I se spune copilului: Sa descopere lumea care este déjà acolo /si din o suta ei ii fura noua zeci si noua/I se spune copilului:/Ca munca si jocul /Realitatea si fantezia /Stiinta si imaginatia/Cerul si pamantul/ Ratiunea si visul sunt lucruri care nu merg impreuna/Si cand ei spun copilului ca nu exita o suta /Copilul spune: /In niciun caz./O suta exista.

 

(-Loris Malaguzzi
Founder of the Reggio Emilia Approach)

CE ESTE REGGIO EMILIA?

Abordarea Reggio Emilia ne ofera posibilitatea sa valorificam curiozitatea si creativitatea copiilor prin incurajarea lor de a lucra la proiecte din domenii care le starnesc curiozitatea.

CITESTE MAI MULT »
Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri

CONTACTATI-NE ACUM!

TELEFON: 0721.725.389

E-MAIL: beautifulminds.reggiochild@gmail.com

ADRESA: Str, Gheorghe Ionescu Sisesti nr 1. Sector 1, Bucuresti