DESPRE NOI

“Aici crestem copii fericiti…”

Despre noi

“Aici crestem copii fericiti…”

 

Povestea noastra

 

Beautiful Minds a aparut in primul rand din dragoste pentru cei mici.

Mama a doi copii, am cautat sa le ofer baietilor mei un mediu perfect pentru a se dezvolta frumos.Si am cautat..si am tot  cautat un loc, unde baietelul meu cel mare sa poata sa mearga cu placere, un loc in care sa stiu ca tot ceea ce mananca este cat mai  natural si nu in ultimul rand un loc unde zi de zi sa descopere din toate minunatiile vietii.

In lungile mele cautari am fost surprinsa sa aflu ca notiunea de alimentatie sanatoasa este una foarte vaga .

Am gasit gradinite unde  sugestiile mele de a reduce zaharul, faina alba, unde a nu folosi produse cu conservanti si  introducerea unor alimente precum linte, naut, curmale, chia etc au fost privite ca niste ciudatenii.

Am inteles atunci ca nu poti impune o anumita alimentatie pentru ca mancarea sanatoasa este de fapt un stil de viata, un crez in care te regasesti sau nu.

Mi-am dorit un loc unde el sa invete cate putin din tot ce stim noi ca adulti, sa nu se limiteze la colorat si desenat ci sa descopere locul nostru in lume si univers, sa descopere arta teatrala, sa construiasca, sa isi imagineze, sa inventeze povesti, sa fie ajutat sa isi cunoasca sentimentele si sa si le gestioneze .

Mi-am dorit ca un baietel nascut in Bucuresti sa nu fie un baietel de “Bucuresti”,  sa iubeasca natura, animalele, sa empatizeze cu acestea,sa prefere copacii si padurea decat toboganele din parc.
Un loc unde adultii sa nu abuzeze de puterea lor pentru a se impune in fata copiilor, unde cuvantul NU are intotdeauna o explicatie, unde copiii sunt tratati cu blandete, unde sa nu existe pedepse…si lista ar putea continua la infinit.

……..si cum orice copil merita asa ceva am decis sa creez eu acest loc…
“Un loc al copiilor pentru copii nu pentru parinti”.

Am cautat  o echipa  formata doar din oameni de calitate, pentru care acest loc sa nu fie doar un loc de munca ci sa se implice cu adevarat,  si dupa lungi cautari am gasit si persoanele potrivite.

Asa s-a nascut ideea de a crea acest loc, o casa a copilului unde acesta sa fie intampinat cu blandete, unde sa fie respectat si ajutat sa descopere ce frumoasa este copilaria.

Astfel s-a nascut Beautiful Minds, un loc pe sufletul meu si mai ales un loc pe sufletul copiilor, unde Realitatea si fantezia /Stiinta si imaginatia/Cerul si pamantul/ Ratiunea si visul sunt lucruri care  merg impreuna” .

Centru cultural educativ Beautiful Minds are ca scop crearea unui mediu prietenos pentru copii, in care se pune accent pe dezvoltarea imaginatiei prin activitati creative si promovarea unui stil de viata sanatos.

Beautiful Minds  promoveaza un  sistem de educaţie in centrul caruia   stă imaginea copilului, care nu este considerat un vas gol ce trebuie umplut cu informaţii, ci mai degrabă este văzut ca fiind plin de potenţial, competent şi capabil să-şi construiască propriile teorii.

Copiii sunt vazuti drept capabili, curiosi, plini de cunostinte, potential si interesati sa cunoasca lumea din jur.

Deoarece copiii sunt unici, invata si percep lumea in mod diferit este esential sa li se puna la dispozitie diferite moduri de a invata, de a se misca si de a intelege. Copiii trebuie sa aiba nenumarate oportunitati pentru a se exprima, ei trebuie incurajati sa comunice cu natura, sa o descopere si sa invete cu ajutorul acesteia.

Astfel, abordarea noastra este usor diferita de metodele traditionale  de educare a copiilor, se axeaza pe art terapie, activitatile noastre ating aproape toate ariile de interes de la arta, creatie, actorie, modelaj, viata practica, educatie sanitara si despre alimentatie, stiinta, literatura si nu in ultimul rand matematica.

Centru este localizat pe Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, foarte aproape de intersectia cu Ion Ionescu de la Brad, intr-o locatie cu vedere la lacul Straulesti , intr-o cladire cu camere foarte spatioase  (25-40 mp fiecare clasa) si cu o curte de 2,000 mp.

Fiecare clasa pastreaza zonele specifice abordarii noastre (zona de activitati si zona de joaca si relaxare) .

Localizarea excelenta in proximitatea aeroportului Baneasa, a Padurii Mogosoaia, a cartierelor Bucurestii Noi-Pajura si Chitila  dar si accesul  facil, face ca Beautiful Minds  sa  fie alegerea perfecta pentru parintii care lucreza in zona de Nord a Bucurestiului  sau care locuiesc in Nord si intra in oras prin zona Mogosoaia, Baneasa sau Chitila si care isi doresc ca micutii lor sa se bucure de aer curat, mult timp petrecut in natura dar care isi doresc si o alta abordare pentru educatia copiilor lor, un loc in care copiii sunt respectati si unde adultul nu face abuz de putere in fata copiilor.

Beautiful Minds foloseste natura si activitatile practice pentru a pastra vie imaginatia copiilor si pt a le dezvolta increderea in sine pregatindu-i in acest mod pentru anii de scoala.

Beautiful Minds nu este un loc unde copiii sunt doar supravegheati, ci aici  comunicam permanent cu ei, ii antrenam in discutii, ii provocam sa isi puna intrebari si sa gaseasca raspunsuri.

Copiii se pot bucura de o gradina senzoriala  amenajata pentru ei, cu loc de joaca, loc de alergat dar si zona unde copiii se pot relaxa in hamac sau pot lua gustarea la masuta special aranjata pentru acestia.

Curtea a fost amenajata asa incat sa ofere siguranta pentru copii, dar sa le ofere si distractie acestora.

Aceasta este impartita in 3 zone ( parcarea si spatiu verde cu flori si brazi , zona locurilor de joaca cu ansamblu tobogane, bucatarie de dimensiuni mari, loc de joaca cu nisip si noroi, o adevarata oaza de explorare  si livada cu pomi fructiferi care contine si o gradina de legume).

Tot in curte am pregatit coltul de stiinta aplicata, unde vom face experiementele umede si mai „murdare” dar foarte apreciate de copii.

Curtea  noastra va avea toate elementele din gradina bunicii de care si copiii crescuti in Bucuresti ar trebuie sa se bucure ( aer curat, umbra, pomi fructiferi ,iarba,flori si zarzavaturi).

Conform abordarii  Reggio Emila activitatile sunt impartite pe ateliere si se repeta zilnic, saptamanal sau lunar in functie de complexitatea acestora.

Atelierele centrului acopera toate ariile de interes pentru copii de la notiuni elementare din viata practica, continuand cu invatarea notiunilor de matematica prin activitati practice, ateliere de gastronomie unde copiii sunt invatati sa isi pregateasca singuri o gustare dar si sa contribuie la pregatirea unui desert, clubul de actorie (dispunem de propriul teatru de papusi  unde copiii sunt atat regizori cat si actori)  etc.

Observam copiii si lucram la alungarea temerilor si consolidarea respectului de sine.Nu pedepsim si nu oferim  alta recompensa decat recunoasterea meritelor.

Incurajam lucrul in echipa si in acelasi timp dezvoltam  increderea copiilor de a reactiona si de a-si spune propriile idei inr-un cerc de copii . De aceea  la proiectele noastre  se lucreaza in grupuri si nu individual.

Prin principiile in care credem dorim sa:

  • oferim copiilor un loc in care acestia pot sa descopere si sa invete din propria experienta.
  • oferim in grupuri mici si mari experiente unde copiii sa poata sa isi spuna ideile, sa se exprime fara teama, sa cerceteze singuri astfel ajutandu-i sa devina independenti si siguri pe ei.

Asa cum stim uneori si adultilor le este teama sa vorbeasca, sa isi spuna punctul de vedere in public, de aceea  aplicarea  astazi a principiilor  dupa care ne ghidam va contribui la crearea unui adult curajos de maine.

 

 

CE ESTE REGGIO EMILIA?

Abordarea Reggio Emilia ne ofera posibilitatea sa valorificam curiozitatea si creativitatea copiilor prin incurajarea lor de a lucra la proiecte din domenii care le starnesc curiozitatea.

CITESTE MAI MULT »
Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri

CONTACTATI-NE ACUM!

TELEFON: 0721.725.389

E-MAIL: beautifulminds.reggiochild@gmail.com

ADRESA: Str, Gheorghe Ionescu Sisesti nr 1. Sector 1, Bucuresti